Sunday, March 31, 2013

cuti penggal bulan 3 (^_^')

imbas kembali dari mula mendapat cuti yg bertarikh (19/3) hingga tamat cuti ini (31/3)
masa mula2 smpy rumah
teringat plbagai pesanan dari ustaz2 dan ustazah2 aku
mcm2 diperkatakan..tp aku ase aku belum berjaya buat apa yg disuruh
mula2 jep aku habiskan sepenuh masa dgn keluarga
tujuan cuti sebenar nya untuk mengambil result SPM dan cuti penggal bulan 3

pd (21/3) tarikh ini merupakan tarikh yg ditunggu dan debar bg semua "batch95"
result SPM
niat hati ini na mengambil kputusn pd pukul 12p.m yg drncg oleh kawan2
aku juz mengikut je lg pun hati rasa debar nak amik
1 lg mgkin rasa malu tkut2 ada org tnya result dpt berapa
sibuk je jaga tepi kain orang..haha kejam
aku belum bangun tidur lagi dan baru na bangun
tgk2 ummi dan abah aku bersiap2 tnpa pengetahuan aku
aku pun xterfikir yg mereka ingin ke sekolah aku
tujuan nya ada 2 di sekolah aku
1) lihat pekerja sedang cabut kanopi
2) tgk result aku <arghhhhh ane aci tgk dulu>
abah aku amik tnpa pengetahuan aku yg dihasut oleh sorg "budak"

aku dekat rumah sdg belajar mncari ketenangan dan cuba untuk redha
huhhh,,, 1 je dlm hati ini yg aku nak sangat
"aku cuma ingin lihat ummi & abah aku gembira dgn result aku,,e2 jee"
aku da siap2 dan na ke sekolah
kakak aku memanggil
"adikkkkkkkkkkkk,,,tahniah!!! xcaya2 hebat nye ko"
aku un pellik...aikkkk cam ne dia taw
dia pun tunjuk result aku yg dihantar oleh ummi aku melalui telefon pintar
sebenar nya aku dah tahu at rumah lagi
kawan2 tnya wat senyap jepp haha dtg sekolah cuma na amik slip dan jumpa semua cikgu yg telah mngajar aku..TERIMA KASIH buat semua guru ku yg telah byk mngajar ku
semoga guru2 ku dirahmati oleh Allah,,jazakaAllah khairan kasiran,, insya Allah


mula2 aku sampai dimeja ambil result

terima kasih cikgu Ehsan, guru kelas terbekk yg pernah aku jumpa.. Beliau mgajar tnpa mngenal erti penat n jemu..TQ cikgu

tapi maaf math A- jeppp

THANKS A LOT TO CIKGU EHSAN

dan guru2 yg lain
CIKGU MARZIAH
TEACHER RATNA
USTAZAH PESAH
USTAZAH FAIRUZ
CIKGU NORMALA
TEACHER MARZITAH, CIKGU NAJWA
USTAZAH WAN SAADAH
CIKGU ZAIMAH

TERIMA KASIH BANYAK2 CIKGU <3

 haaa tgk!!!

adakah matlamat ku da tercapai???

ingin mlihat abah ummi gmbira

bg aku belum cukup

terus dan terus bg









muka g2 jepp,, haha

result cuma atas kertas jeppp

la' tahzan :')

bersyukur apa yg kita ada












result aku xada laaa gempak sangat
tapi dlm kuage aku yg pling tinggi bb uh dyorg teruja
pdhl bese jep
tapi aku ada 1 yg x kredit iaitu bi
mnx maaf Sir dan Teacher Ratna

mlm uh family blnja makan
wahh bez nyaaa
huhu

keesokn harinya aku tebus semua baucer aku dgn mmbeli plbagai buku utk mnmbh lagi ilmu yg kurg ini
buku rm150
barang gadget rm100
haha mcm2 aku shopping
xlupa utk mmbeli buku utk ummi dan abah
arap ummi dan abah dpt mmbca nya shgga habis,, hehe

start je dari ini aku sering pulang ke rumah pd pukul 12 lebih
aku sebenarnya xna aku na tidur
tapi na wat cane kan kawan2
lg pun at tmpt aku blajar ni un kene kongkong habis2
mgkin cuti ni na extra hiburan

rutin harian ku..
pg tidur,, masa bgun xtaw pukul berapa,,xmenentu
lps zohor kdg2 aku kuar ke bndar kdg2 lepak at rumah jee
lpz asar kdg2 aku xblik umah lg stay bndar kdg2 aku p men futsal
lpz isya' aku kuar ke tempat futsal
blik x balik pukul 12 lebih
e2 jep na kata
teruk gila aku mggu ni
aku sendiri sedar

kadang2 aku sendiri xde masa dengan keluarga dan dia
yelah kan spt yg aku ckp td laa
aku bkn nak tp...

mintak maaf semua dengan salah khilaf aku ini
terutama nya ummi abah aku bb xdpt bg yg terbaik sal result SPM
kawan2 futsal,, aku marah2,,sebenar nya bukan aku marah tapi aku na tegur
kita main da power laa tapi silap2 yg kecil uhh kita xna laa
kdg2 aku main un xbgus mana,,aku akui mmg betul pun
tp semua uhh kita boleh buat
pegang kata2 ini "org len bleyh wat kita xkan xbleyhh,,mesti boleh"
yg mmbezakan kita semua usaha kita
dari segi rohani pula "taqwa"

untuk si dia
mintak maaf jgak
hidup kita sebenarnya x matching,,haha
anda busy time sepatutnya busy (pg ptg)
aku busy time xsptutnya busy (mlm n awl pg)
so, kita na komunikasi uh sukar na dapat kan?
tape laa hdup masih pnjang, byk lg masa bukan?
doa byk2 dan jaga leklok

ok mlm last sblum mneruskan perjuangan
2 game aku main
team yg biasa aku main dan team PB
perghhh brpe lama x buat kumpul skali
pape un terima kasih arap dapat buat lagi
bkn prmainan yg dimainkan yg kita nak
tapi dlm ukhwah kekeluargaan e2 yg kita nak
thanks again guys
ni time main PB





















bbq time
ni un sebenarnya berat hati na buat
tapi ayam semua dah ada cuma na bakar je
so trpksa pegi lah
dpat mkn ayam hoho



pg last
sikit2 brg aku cari dan kemas utk sedia pulang ke hostel
arghhhhhhhhhhh naaaaa nangis
sumpah cakap
betul kata orang
"masa susah nak cari,,so hargai lah ia"
hmm :'(

nak atau xna aku ttp akan balik juga
ummi abah terima kasih atas jasa baik dan belanja ajah macam2
kawan2 terima kasih juga blnja aku main futsal, almaklum laa aku bukan bekerjaya lagi
6t kawan daa ada duit kawan blanja aok me yeee...hehe

okay
sampai disini saja tntg kisah aku smnjak cuti ini
mohon maaf salah silap aku
doakan aku berjaya dalam hidup dunia dan juga akhirat
insyaAllah Amin
goodluck kawan2 yg lain
seiring dengan doa aku kpd kalian semua

harap jumpa lagi
bubye
Assalamualaikum..<3


----------->mnnti buln 5 pula

Friday, February 22, 2013

Hanya Pada Mu Ya ALLAH

Bersaksi cinta diatas cinta
Dalam alunan tasbih ku ini
Menerka hati yang tersembunyi
Berteman dimalam sunyi penuh doa

Sebut nama Mu terukir merdu
Tertulis dalam sajadah cinta
Tetapkan pilihan sebagai teman
Kekal abadi hingga akhir zaman
Istikharah cinta memanggilku
Memohon petunjukMu
satu nama teman setia
Naluriku berkata
Dipenantian luahan rasa
Teguh satu pilihan
Pemenuh separuh nafasku
Dalam mahabbah rindu
Bersaksi cinta diatas cinta
Dalam alunan tasbih ku ini
Menerka hati yang tersembunyi
Berteman dimalam sunyi penuh doa
Sebut nama Mu terukir merdu
Tertulis dalam sajadah cinta
Tetapkan pilihan sebagai teman
Kekal abadi hingga akhir zaman
Istikharah cinta memanggilku
Memohon petunjukMu
satu nama teman setia
Naluriku berkata
Dipenantian luahan rasa
Teguh satu pilihan
Pemenuh separuh nafasku
Dalam mahabbah rindu
Istikharah cinta memanggilku
Memohon petunjukMu
satu nama teman setia
Naluriku berkata
Dipenantian luahan rasa
Teguh satu pilihan
Pemenuh separuh nafasku
Dalam mahabbah rindu
Diistikharah cinta ~
Wallahua'lam .

Sunday, December 23, 2012

don't be bad person

Sekiranya kita memandang sesuatu yg buruk pada org lain...
Ia adalah CERMINAN untuk diri kita...
Kerana hanya orang yang hatinya tidak bersih..
selalu melihat keburukan pada orang lain...

klu kite lihat dlm khidupan kita sndri..
kdg2 uhh slalu kita pndg rndh pd seseorg..
kdg2 trhina,, terejek.. or sebgainya laa...
seolah2 cm diri kita sgt2 terbaikk..
TAPI semua itu salah...
perfect sangat ke diri kite ni???<ask myself & yourself>
sebenar nyee kite ni semua nyaa ada kelemahan dan juga ada klebihan yg tersendiri..
so,,jgn na salahkan sape2..
dan cuba untuk mmprbetulkan balik yg mana silap orang..
bkn dgn mnengkin,,marah,,mnghina dia..
kite ni sama2 ada salah dan silap..
SEBAB kita cuma hanya manusia biasa yg sering melakukan kesilapan..
jikalau salah sama2 kite betulkan...


Thursday, December 20, 2012

Hati ku untuk mu

sekiranya kau tercipta untukku ,
akan ku tunggu dirimu ..
sehingga tibanya waktu itu ,
tetapi aku sendiri tidak tahu ..
siapakah gerangan dirimu itu ,
yang pasti hanya Allah yang tahu ,
kerana kau tercatat dalam buku hidupku ,
oleh Allah yang satu tanpa ragu-ragu ..

Allah has already written the names of your spouses for you ..
What you need to work on is your relationship with Allah s.w.t ..
He will send her to you when you're ready ..
It is only a matter of time ..


Thursday, December 13, 2012

Muhasabah Diri

pandang cermin lihatlah diri kita sendiri ...
renunglah sejenak ,
nilailah hati nurani kita ...

apa tujuan kita hidup ?
adakah kita mengingati hari khimat ?
adakah kita mengingati hari kematian ?
adakah cukup bekalan kita nanti ?
dan apakah setiap perbuatan kita semua kerana ALLAH ?

"Jika kita berubah untuk menjadi baik kerana ALLAH
Maka ALLAH akan menghantar kita orang yang baik2 untuk mendampingi kita dan bersama kita
Yakinlah dengan janji ALLAh "

Tuesday, December 11, 2012

end........>>

waahhh..skang dah akhiri zaman persekolahan..
xpayah daaa naa bgun awl2 pagi...
xyah na beli bju skolah baru...
bli kasut...bli stokin...
dann..xyah bli beg skolahh..haha sabit...

lps ni xde laaa na lpk2 ngn kwn2 skolahh..
ponteng kelas...haaaaaa...kdg2 je wat...jujo...
lps ni susa laa naa dapat tnjuk ajar dari cg2 kesayangan..
susah na dpt bg cm brada di skolah auw...
6t at U...prof n lecturer mmg ajar ase...dy juz bntg jepp..
mgkin keje uhhh salah satu cita2 aku..huhu...
byk cita2 aku bena nyaa..
na jd tuu na jd ni...haha..smpy aku xtaw hala tuju aku ane se..
haihhh bahaya nihh...

aku dgr org2 yg dh2 lps spm ni..
sume kata...rindu skolaa..rndu kawan2 skolaa...
tapi aku ckp tak..haha...kejam..
6t ada kawan baruuuuuu...haihh kejam agi...
kawan lama aku xlupaa lek laa...gurau2..
tapi an..ada mnd yg special at skola uhhh..haaaa..
sbb skolahh e2 laaaaaa...???????
pk sndri...thanks a lot sekolah ihsan...love you skolah..haha..gila=)

pape un..thanks a lot kwan2...cikgu2..<3 skolahh...haha..
bubye...jmpe lagi di len hari...huhuh...
asssalamualikum...

Tuesday, November 20, 2012

nothing =P

Assalamualaikum...huhhh lme nyee x update kan..<koya study>
hmm lmbt lg kudd na abiz SPM..erghh saba jelaa..
eh doakan kami dpt kputusan yg bek yepp..AMIN..bye...

ad link bace lahh..bez..hohoh...pringatn bersama..
http://www.iluvislam.com/tazkirah/nasihat/5048-gedik-yang-solehah.html

Monday, October 08, 2012

hijrah

this is impossible lahh..
dah lima thun aku mrse ulang alik dari umah ke sekolah..
dan aku rase macam2 smse aku duk at luar..
dari form 1 hgge form 5 nihh..
mse dlu..ingt lagiii..
aku tggu abah aku amik aku at sekolah pd tiap2 ptg..
seolah2 cm aku ni raja..
sumbat seorg dri di skolah..
kdg2 ada teman..
kdg2 tiada..

masa sekolah rndah lg lahh..
abah aku keje at bndar uhh..
aku skolah at sk sg isap <yg smart2 uh>
aku p tepon abah aku smate2 amik aku at skolah..
pdhl umah ngn skola xde laa jauh ngt pun...
jln kaki smpai..drpd bnda uh kan...
tp aku RESPECT abah aku..
bb dia sggp amik aku at skolah uhh..
TQ abah.. luv u!
ajah mnx maaf bb ajah x pikir lg bnd ni sume..

huhu..da besa xde rr..
abah aku aja erti berdikari dgn sndri..
Alhamdulillah..aku da pndai wat sndri..
hmpir semua aku wat tnpa bntuan..
shggakan na bli ssuatu brg uhh kne gne duit sndri auw..
xpela aku ni un da bekerjaya kan..hakhakhak
mse ni abah aku da x mnja kan aku dah..<sedih> :'(
yela kan bb aku da besar kan..

mase blik skola dulu..
aku pena tggu abah aku..
bpak lmbat bb dia ada meeting lahh,,ada keje lahh & mcm2 lahh..
ujian bg aku kud..hoho..redha2..tp muke kompem merut..tp xbek lahh..
hmm aku pena nek bas bndar uhh tiap2 ptg..
na nek bas uhh tape laa xkesa lgsg..
tp na tggu ke bas uhh dtg,,merana bg aku..
lame gler..abih masa ke situ jepp..
kol 3.20p.m bru nek bas haaa..aku ingt lg..hafal bohh..
aku mse ni fed up gler..
dan slalu mmkir utk na nek moto tanpa lesen..
tp aku taw..
ape padah nye klu xde lesen kan..
bb uhh ummi aku slalu larang aku..
it's okeyh lahh,..
skang da dpt nek moto da un..hoho..
tp byk risiko nek moto nihh..
pk2 sndri la kan..
bez mmg bez..
na blik ikot sukeati kite jepp kol bpe..
bb kite yg bwak..
bru2 ni jatuh..nsb bek luke kit jepp..
moto xde pape..yg plik nye..org tnye "moto cm ne?"
tuan moto ni xmao tnye cmne..aiyo0o0...

hmm
at lua aku slalu lpak2 ngn kwn2 aku at pb uhh..
tp lepak dgn dyorg mmg bez..
smngt setia kawan uhh mmg ada laahhh..
bb uhh aku xkesa ngt ngn kwn2 pb nih..
klu dpt lpk skali mmg lwt mlm laa kitorg bru alikk...
aku taw..hdup at lua uhh agak mncbar jgak laa kan..
kne dtg awl ke skolahh..
MASA itu cabaran nye..byk buang masa kan..
kne pndai lahh bhgi masa..
tp aku ni kdg2 fail bb masa2 nih..
org busy kan..
ni plak sbg sorg pgawas...
pengawas sinonim nye brdisiplin..
klu pngawas xbrdsplin..mcm ne plajar bese na ikot kan..
kne bg cth yg bek2..
tp aku ikot dan jepp..
asalkan xwat kes or seumpama dgn nya lahh..

yezz da smpy tmpt yg spttnye nak citer..hoho..
aku na masuk ASRAMA..
haaa AHMAD ZAHIN msuk ASRAMA>..Amazing laaa kan..
dah laa msuk last2 minit..ape da..
aku masuk ni un semua nye bersebab..
org yg wat ssuatu..mesti ada tujuan dia..
klu xde tjuan..giler la kud..hahaxx..
aku msuk asrama ni un bkn sbb na cri pngalaman or lain2 laa..
juz sbg 1 penghijrahan..
hjrah yakni berubah sesuatu kpd kebaikan dan kejayaan..
tp jgn pk lak..msuk asrama bleyhh berjaya..
brjaya xbrjaya sume Allah yg bg..
kite usaha cm ne un..klu Allah kata tak..tak berjaya jgakk..
tp aku xnaa!!! aku na berjaya..
kite juz bleyhh usaha,doa&tawakkal jela padaNYA..

tp an dlm seumur hdup aku..
aku xpena hidup ngn asrama dlm tmpoh masa yg lama auw..
pena duk tapi juz 3 days..
ada org kate duk asrama ni best..n ada org kata xbez..
duk asrma cam dlm penjara laa..ape laa..
tapi duk asrama ni un juz 2 bulan jepp..smpy abiz pekse..
kwn2 aku at PB uhh jgn laa sedih aku na g msuk asrama..hahaa...
cume utk 2 bulan jepp..bukan lama pun..haha..
ag un aku try mnx setiap mggu blik..okeyhh..
paz abiz ngn karier aku nihh..
mu org na ajak aku lepak smpy xblik un takpe auw..hahaa..
aku on jepp..hoho..
yg peliik nyee..ada org xbg aku duk asrama..aduyaii...
lek arr..jap jekk..

sbenanya aku mghrapkan doa dari kwn2 aku..
spye aku n candidates SPM 2012 ni dpt result yg gempak2 laa..
bb ni lahh last nyee..
org kabor..LAST TRY..
klu men futsal uhh..masa kecederaan laa..extra time..
skali shooting jeee na mng.... gol ke xgol..???
gol = menang lahh..
xgol = sbliknyaaa...

huhh SPM tggl cume bbrpa hari je lg..bkn masa tuk na men2..
hmm k lahh..
doakan aku dan kawan2 aku brjaya...
gudluck tuk rakan seperjuangan...
thun ni arap2 skola ihsan cemerlang...
9+++++star...Ameennnnnn...

Sunday, September 23, 2012

cinta nafsu dan taubat


Dalam sebuah hadis, diriwayatkan tentang seorang
penjahat yang ingin bertaubat. Ia masuk ke masjid.
Ketika itu Rasulullah S.A.W sedang mengimamkan solat.
Setelah menunaikan solat mereka berbincang-bincang dan
penjahat yang ingin bertaubat itu mendengar Rasulullah
S.A.W berkata, "Barangsiapa yang meninggalkan sesuatu
yang haram maka akan memperolehinya ketika sudah
halal."

Setelah Rasulullah S.A.W dan para sahabat bersurai,
pemuda itu turut meninggalkan masjid. Hatinya masih
ragu untuk mengutarakan taubatnya. Namun ucapan Nabi
tadi amat terkesan di hatinya.
Malam pun menjelang. Suasana yang sering menggoda
dirinya untuk melakukan keburukan. Tiba-tiba dia
berhasrat untuk merompak salah sebuah rumah yang
dihuni oleh seorang janda. Ternyata di rumah janda itu
terdapat banyak makanan yang enak dan pasti mengundang
selera. Ketika dia sedang memulakan suapannya
tiba-tiba dia teringat kata-kata Rasulullah S.A.W.
siang tadi. Akhirnya dia tak jadi makan.

Tatkala beranjak ke bilik ke bilik lain, dia menjumpai
perhiasan dan wang yang banyak. Dan ketika dia hendak
mengambilnya, sekali lagi dia teringat kata-kata
Rasulullah S.A.W. Lalu dia membatalkan niat jahatnya.
Setelah itu dia masuk pula ke sebuah bilik yang besar.
Didapatinya janda mu'minah itu sedang terbaring tidur
dengan lenanya. Apabila ternampak wajah janda yang
cantik dan rupawan itu, dia tergoda dan bermaksud
untuk melampiaskan nafsunya. Namun tiba-tiba dia
teringat kembali kata-kata Rasulullah S.A.W tadi.
Barangsiapa yang meninggalkan sesuatu yang haram ia
akan memperolehi barang tersebut ketika ia sudah
halal.

Akhirnya, sekali lagi beliau membatalkan niat
jahatnya. Lalu dia pergi meninggalkan rumah itu dengan
hati yang lega kerana mampu mengalahkan nafsunya.

Fajar mula menyinsing. Penjahat tadi pergi menunaikan
solat subuh di masjid. Kali ini dia bertekad, dia akan
bertaubat di hadapan Rasulullah S.A.W. Setelah solat,
beliau duduk menyendiri di satu sudut masjid, merenung
kembali peristiwa yang baru dialaminya malam tadi. Dan
menghitung betapa besar dosanya andai perbuatan itu
dilakukan.
Ketika matahari terbit datanglah seorang wanita ke
masjid dan menceritakan kepada Rasulullah S.A.W.
kejadian semalam di rumahnya. Walaupun tiada barang
yang hilang namun beliau khuatirkalau-kalau pencuri
itu datang menyelidik semalam dan akan datang lagi
malam nanti. Wanita itu juga memohon kepada Rasulullah
S.A.W. agar sudilah mencarikan seorang yang sanggup
menjaga rumahnya. "Kenapa kau hidup sendirian?" tanya
Rasulullah S.A.W padanya. Wanita itu menjawab bahawa
suaminya telah meninggal dunia.

Rasulullah S.A.W mengarahkan pandangannya kepada
seorang yang sedang duduk menyendiri di satu sudut
masjid. Rasulullah S.A.W bertanya pada lelaki tersebut
(penjahat tadi), adakah beliau sudah beristeri?

Setelah Rasulullah S.A.W mengetahui bahawa lelaki itu
telah kematian isterinya, maka baginda menawarkannya
seorang calon isteri. Lelaki itu terdiam begitu juga
janda yang mengadu tadi. Mereka sama-sama malu. Tetapi
Rasulullah S.A.W yang arif kemudian mengikat kedua
insan itu menjadi suami isteri yang sah. Dan, pecahlah
tangis lelaki itu, lalu diceritakannya kepada
Rasulullah S.A.W peristiwa yang sebenarnya, dan bahawa
pencuri itu tidak lain adalah dirinya sendiri.
 Wanita itu keluar dari masjid dari masjid diiringi
lelaki yang kini telah menjadi suaminya. Mereka
berjalan beriringan menuju rumah yang malam tadi
hampir dicerobohinya. Disana makanan-makanan yang enak
masih utuh seperti yang dilihatnya malam tadi. Bezanya
sekarang, makanan itu sudah tidak haram lagi. Maka
tanpa ragu-ragu makanan itu disantapnya.

Wang, emas dan perhiasan yang hendak dicuri, kini
sudah menjadi miliknya yang halal. Bahkan dia boleh
menggunakannya untuk berniaga, tanpa haram sedikitpun.
Sementara wanita cantik yang hampir dinodainya
semalam, kini benar-benar sudah menjadi isterinya...
berkat kemampuannya menahan nafsu syaitannya.

Lelaki itu berbisik sendiri dalam hati, "Benarlah
sabda Rasulullah S.A.W, barangsiapa meninggalkan yang
haram maka ia akan memperolehinya ketika ia sudah
menjadi halal."
Demikian indah Islam mengajar erti cinta. Cinta yang
tidak diliputi keraguan, cinta yang menimbulkan rasa
tenteram, cinta yang menumbuhkan kedamaian, cinta yang
menyuburkan keimanan dan ketaqwaan. Cinta yang apabila
kita meneguknya akan diperolehi kenikmatan yang lebih
dalam lagi.
 Marilah kita menjenguk dan menyemak hati kita.
Masihkah ada cinta di sana? Sudahkah kita mengemas
cinta kita dengan kemasan Cinta Rabbani dan memberi
label halal di atasnya? Dan sudahkah kita
menyingkirkan cinta syahwat yang akan menjerumuskan
kita dalam petaka yang berpanjangan?

Saturday, September 15, 2012

iman :)))

Iman adalah mutiara..,
di dalam hati manusia..,
yang menyakini Allah..,
Maha Esa, Maha Kuasa...

Tanpamu iman bagaimanalah..,?
merasa diri hamba padaNya..,
tanpamu iman bagaimanalah..,?
menjadi hamba Allah yang bertaqwa...

IMAN TAK DAPAT DIWARISI..,
DARI SEORANG AYAH YANG BERTAQWA..,
IA TAK DAPAT DIJUAL BELI..,
IA TIADA DI TEPIAN PANTAI...

walau apapun caranya jua..,
engkau mendaki gunung yang tinggi..,
engkau berentas lautan api..,
namun tak dapat jua dimiliki..,

JIKA TIDAK KEMBALI KEPADA ALLAH...!!!


jadi...,kita jgn desecrate kan iman kite..pe mksd desecrate..?mksdnya mencemarkan..
jgn kita cemarkan ia dgn prkara2 yg bleyhh menjejaskan iman kita trhadap Allah..

iman prlulah ditambah setiap hari..
walau un kita xmmpu mnjd spt malaikat..
yg xprnh berkurang & brtmbah..
tp kita cuba...
jika iman kita sntiasa brtmbah..
seolah2 kita(manusia) lbih baik dari malaikat..

wlw un ayah & mak kita sntiasa dkt kan diri kpd Allah..
tapi blum tntu kita slamat..
setiap seorang kene jage iman nya,.,
bb IMAN TAK DAPAT DIWARISI,
TAK DIJUALBELI,
DAN TIADA DI TEPIAN PANTAI..

jadi,,ni sbg ingatan brsama..
aku bkn na ingtkan korg..
tp ingtkan diri sndri juga.. <3
bb insan ini sering melakukan dosa..
dan sentiasa lalai kpd Mu..



hehe terbek!!!
<saya hensem..HAHAHAXX>
yg pling aku respect video ini..
bb dia org lua..yg bleyhh hafal lagu nih..
tapi kita???
slalu asyik ngn ajaran barat mahupun timur<korea2>
ish3..
his voice bleyhh wat bulu roma aku nekk..amazing...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...