Monday, October 08, 2012

hijrah

this is impossible lahh..
dah lima thun aku mrse ulang alik dari umah ke sekolah..
dan aku rase macam2 smse aku duk at luar..
dari form 1 hgge form 5 nihh..
mse dlu..ingt lagiii..
aku tggu abah aku amik aku at sekolah pd tiap2 ptg..
seolah2 cm aku ni raja..
sumbat seorg dri di skolah..
kdg2 ada teman..
kdg2 tiada..

masa sekolah rndah lg lahh..
abah aku keje at bndar uhh..
aku skolah at sk sg isap <yg smart2 uh>
aku p tepon abah aku smate2 amik aku at skolah..
pdhl umah ngn skola xde laa jauh ngt pun...
jln kaki smpai..drpd bnda uh kan...
tp aku RESPECT abah aku..
bb dia sggp amik aku at skolah uhh..
TQ abah.. luv u!
ajah mnx maaf bb ajah x pikir lg bnd ni sume..

huhu..da besa xde rr..
abah aku aja erti berdikari dgn sndri..
Alhamdulillah..aku da pndai wat sndri..
hmpir semua aku wat tnpa bntuan..
shggakan na bli ssuatu brg uhh kne gne duit sndri auw..
xpela aku ni un da bekerjaya kan..hakhakhak
mse ni abah aku da x mnja kan aku dah..<sedih> :'(
yela kan bb aku da besar kan..

mase blik skola dulu..
aku pena tggu abah aku..
bpak lmbat bb dia ada meeting lahh,,ada keje lahh & mcm2 lahh..
ujian bg aku kud..hoho..redha2..tp muke kompem merut..tp xbek lahh..
hmm aku pena nek bas bndar uhh tiap2 ptg..
na nek bas uhh tape laa xkesa lgsg..
tp na tggu ke bas uhh dtg,,merana bg aku..
lame gler..abih masa ke situ jepp..
kol 3.20p.m bru nek bas haaa..aku ingt lg..hafal bohh..
aku mse ni fed up gler..
dan slalu mmkir utk na nek moto tanpa lesen..
tp aku taw..
ape padah nye klu xde lesen kan..
bb uhh ummi aku slalu larang aku..
it's okeyh lahh,..
skang da dpt nek moto da un..hoho..
tp byk risiko nek moto nihh..
pk2 sndri la kan..
bez mmg bez..
na blik ikot sukeati kite jepp kol bpe..
bb kite yg bwak..
bru2 ni jatuh..nsb bek luke kit jepp..
moto xde pape..yg plik nye..org tnye "moto cm ne?"
tuan moto ni xmao tnye cmne..aiyo0o0...

hmm
at lua aku slalu lpak2 ngn kwn2 aku at pb uhh..
tp lepak dgn dyorg mmg bez..
smngt setia kawan uhh mmg ada laahhh..
bb uhh aku xkesa ngt ngn kwn2 pb nih..
klu dpt lpk skali mmg lwt mlm laa kitorg bru alikk...
aku taw..hdup at lua uhh agak mncbar jgak laa kan..
kne dtg awl ke skolahh..
MASA itu cabaran nye..byk buang masa kan..
kne pndai lahh bhgi masa..
tp aku ni kdg2 fail bb masa2 nih..
org busy kan..
ni plak sbg sorg pgawas...
pengawas sinonim nye brdisiplin..
klu pngawas xbrdsplin..mcm ne plajar bese na ikot kan..
kne bg cth yg bek2..
tp aku ikot dan jepp..
asalkan xwat kes or seumpama dgn nya lahh..

yezz da smpy tmpt yg spttnye nak citer..hoho..
aku na masuk ASRAMA..
haaa AHMAD ZAHIN msuk ASRAMA>..Amazing laaa kan..
dah laa msuk last2 minit..ape da..
aku masuk ni un semua nye bersebab..
org yg wat ssuatu..mesti ada tujuan dia..
klu xde tjuan..giler la kud..hahaxx..
aku msuk asrama ni un bkn sbb na cri pngalaman or lain2 laa..
juz sbg 1 penghijrahan..
hjrah yakni berubah sesuatu kpd kebaikan dan kejayaan..
tp jgn pk lak..msuk asrama bleyhh berjaya..
brjaya xbrjaya sume Allah yg bg..
kite usaha cm ne un..klu Allah kata tak..tak berjaya jgakk..
tp aku xnaa!!! aku na berjaya..
kite juz bleyhh usaha,doa&tawakkal jela padaNYA..

tp an dlm seumur hdup aku..
aku xpena hidup ngn asrama dlm tmpoh masa yg lama auw..
pena duk tapi juz 3 days..
ada org kate duk asrama ni best..n ada org kata xbez..
duk asrma cam dlm penjara laa..ape laa..
tapi duk asrama ni un juz 2 bulan jepp..smpy abiz pekse..
kwn2 aku at PB uhh jgn laa sedih aku na g msuk asrama..hahaa...
cume utk 2 bulan jepp..bukan lama pun..haha..
ag un aku try mnx setiap mggu blik..okeyhh..
paz abiz ngn karier aku nihh..
mu org na ajak aku lepak smpy xblik un takpe auw..hahaa..
aku on jepp..hoho..
yg peliik nyee..ada org xbg aku duk asrama..aduyaii...
lek arr..jap jekk..

sbenanya aku mghrapkan doa dari kwn2 aku..
spye aku n candidates SPM 2012 ni dpt result yg gempak2 laa..
bb ni lahh last nyee..
org kabor..LAST TRY..
klu men futsal uhh..masa kecederaan laa..extra time..
skali shooting jeee na mng.... gol ke xgol..???
gol = menang lahh..
xgol = sbliknyaaa...

huhh SPM tggl cume bbrpa hari je lg..bkn masa tuk na men2..
hmm k lahh..
doakan aku dan kawan2 aku brjaya...
gudluck tuk rakan seperjuangan...
thun ni arap2 skola ihsan cemerlang...
9+++++star...Ameennnnnn...

1 comment:

Anonymous said...

esyamkassim says gud Luck to ajah n his friends....ak akan sentiasa doakan yg terbaek wat ko ajah...aLL the best...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...